Monday, July 11, 2011

ALJUBRI & Ambig"A" MEMANG MAHU ADA KEMATIAN DLM BERSIH?

0
Hangpa percaya atau tak, memang depa mau kalau ada kes macam ni supaya depa boleh kata betapa kejam Kerajaan terhadap rakyat! Pak Tam dapat tau dalam blog Pakatan Runggeng duk spin cita pasal kematian salah seorang dari perhimpunan haram. Pak Tam angin betui depa ni, tak ka amBIGa atau ANUar mau bertanggung jawab denga kematian ni. Paling kesian bila kematian seperti ini bukan kejalan yang baik, duk jadi pengkhianat negara. (gambar) hangpa tengok lagu mana Harem Jadah ni punya lakunan,
Macamana pun Pak Tam nak ucap Takziah kat keluarga Baharuddin Ahmad, Patut sungguh kita amik iktibar dengan kejadian seperti ni, tak heran la lepas ni Si AlJUBRI ni nanti pakat round pi jaja cerita orang mati disebabkan kejamnya kerajaan sampai ada yang mati, kut sekali pun mati pasai sakit jantung sekali pun, kompom depa kata pasai Polis, pasai UMNO, Pasai Najib dan selagi depa ingat selagi tu depa burukan Kerajaan. yang bodo sangat awat tak pi serah memorendum kat DYMM Dipertuan Agung, semua depa ni nak sangat huru hara Bersih ni, jadi jangan terkejut depa memang mau kalu ada Orang cedera Parah, mati, budak kecik cedera dan macam-macam lagi untuk tunjuk kat dunia Malaysia Huru Hara dan Kejam! tu yang beriya sungguh mau sangat repoter luar negara buat cerita kat dunia yang kununnya kat sini rakyat tak mau kerajaan la ni, Tapi Pak Tam nak Kasi tau yang depa lupa, Allah bulih bagi hangpa terlingkup. hangpa jangan ingat bulih duk main-main dengan menipu rakyat! tunggu ja, sat atau lambat, dia pasti mai! HANG JAGA LA!
Seorang peserta perhimpunan BERSIH 2.0 telah meninggal dunia kerana sesak nafas, dipercayai disebabkan terhidu terlalu banyak gas pemedih mata, yang dilepaskan oleh pihak polis tadi. Baharuddin bin Ahmad, 59 menyertai perhimpunan di sekitar pusat beli belah SOGO, dan kemudian menuju ke KLCC.

Baharuddin Ahmad ialah suami kepada Rosni, Ketua Wanita PKR Cabang Titiwangsa.

Ketua Wanita PKR Zuraida Kamaruddin yang mengesahkan berita ini kepada MerdekaReview menuding jari terhadap kerajaan kerana menyebabkan kematian Allahyarham Baharuddin Ahmad.

"Ini sesuatu yang amat menyedihkan kerana menyebabkan kematian. Kerajaan tidak faham apa itu kebebasan bersuara, kebebasan berhimpun, maka cara ia menangani perhimpunan telah menyebabkan tragedi ini."

Menurut Zuraida, Baharuddin meninggal pada kira-kira jam 6 petang, di Hospital Kuala Lumpur. Baharuddin dikatakan sesak nafas ketika melarikan diri dari gas pemedih mata.


No Response to "ALJUBRI & Ambig"A" MEMANG MAHU ADA KEMATIAN DLM BERSIH?"

Post a Comment