Wednesday, January 18, 2012

SEKUPANG ADA LAWYER DAH! BOH PI 20 JUTA KAT NGA

1

Pak tam lama tak aktif dalam blog, bukan apa keja berlambak, tapi baru sat ni Pak Tam pi round tenguk blog kawan-kawan, bila tang blog sahabat AP kita (angkatan pemikir) punya pecah perut Pak tam duk gelak, mau tak, memang si Nga Kumeng ni mungkin gabra semacam dan suruh lawyer dia pi taruk tuduhan yang tak masuk akai yang setaraf Lawak macam juara lawak

Dia duk cerita macam dia la yang berwibawa tinggi semacam ada kelas la macam tu, sebab sekuapang dia duk claim dia sudah
-KEJATUHAN HARGA DIRI, -KERUGIAN MARUAH, -SEDIH -ALAMI GANGGUAN MENTAL

Lepas tu dia pulak duk tuduh sekupang dua ni jenis
-orang yang tak tau menyesal, -Enggan, Ingkar mintak maaf walaupun diberi peluang mintak maaf -Berniat jahat dan TERSANGAT ZALIM


Macamana Pak Tam nak tahan gelak, lintang pukang dan merapu betui la si Kumeng nis. Dia pun macam saham jugak ka boleh jatuh HARGA DIRI, KAH Kah Kah berapa duit HARGA DIRI dia sekilo? lepas tu dia rugi berniaga maruah pulak, menyebabkan dia jadih sedih dan kini mengalami ganguan MENTAL. Biar BETUI dia ni memang mengaku PESAKIT MENTAL KA? Apa lagi ELOK SUNGGUH pi duduk Tanjung Rambutan. Tang mana yang dia sakit pun, kiya mana tau, lagi satu Pak tam rasa tu sebab dia pi tarok saman sampai 10 juta sebab dia pening duk ingat 10 ringgit pada asai, tapi duk tenguk banyak bulat tu yang merapu jadi sepuluh juta Kah, Kah, Kah


Dia busok perut buat cerita kununnya sekupangdua ni orang yang tau tau menyesai... Menyesai pasai apa pulak duk tiba-tiba sebut, lepas tu kununnya tak mau mintak maap pada dia, lagi pening pasai apa sekupangdua kena mintak maaf kat dia, siap dia tuduh sekupangdua berniat jahat dan TERSANGAT ZALIM... akai ada ka atau dia tengah mabuk masa tulih surat ni...

Yang paling Pak Tam tak dapat tahan bila dia cukup sedih dan menafikan kununnya dia bukan Seorang Pemimpin yang Korup dan MUNAFIK! Hilang Akai ka apa? tu la terlampau banyak sangat PAS duk bagi dia cermah, baca Hadis, Gelikan dia dengan Gelaran Ustaz sampai sekarang dia duk ingat dia bukan munafik. Apa bodo punya manusia, Munafik ni kalau orang Kapiak Harbik dalam Islam dah tentu Munafik, tang mana yang dia tu bukan munafik, apa orang Pas tak ingatkah Nas Menghalal Darah sekali pun, memang Pak tam tak boleh tahan tengok Saman dia kepada sekupang dua.

Pak Tam nak ucap syukur dan Tahniah bila sekupang dua sudah pun failkan memorandum kehadiran dalam kes Saman Nga Kumeng ni, Pak Tam dengan Hati terbuka akan terus menyukung sekupangdua dalam membongkar penyelewengan dan menegak kan kebenaran,
Pada Yb-yb, pemimpin-pemimpin, Orang-orang Besar sudah tiba masanya hangpa semua bantu dari segi Moral dan sebagainya kepada sekupang dua, tidak timbul soai TAKUT depa tuduh macam-macam, ini soal kebenaran yang diperjuangkan oleh seorang rakyat yang begitu KERDIL DAN BERSEORANGAN. Bantulah yang mana patut, sekupangdua perlu di bela kerana keikhlasan dia memperjuangkan kebenaran, jadilah jantan yang berteloq, Hangpa tak nampak ka dia duduk sorang-sorang. Kalau perjuangan ini menuntut kebenaran dan WAJIB hangpa sebagai pemimpin bantu. selagi ia berjuang untuk kebenaran maka Parti, fahaman, agama dam lain-lain bukan alasan untuk berkecuali. Kecuali anda sememangnya bacui

1 Response to SEKUPANG ADA LAWYER DAH! BOH PI 20 JUTA KAT NGA

January 19, 2012 at 11:47 AM

Terima Kasih sahabat, harap dapat bersama bagi menegakan keadilan dan membongkar kebenaran, teman merasai kehadiran kalian, insyallah Lawan tetap lawan

Post a Comment